Vakok és Gyengénlátók számára


Hirdetőtábla
Élhető települések kialakítása című felhívás

Bővebben...

Észak-Magyarországi szennyvízelvezetési és - kezelési fejlesztés 1. (ÉMO 1)

Bővebben...

Széchenyi 2020 pályázat

Bővebben...

„KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16 kódszámú, "Csatlakoztatási konstrukció az önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztéséhez” című pályázat - Támogatói Okirat
ASP

Bővebben...

Nemzeti Kulturális Alap
Képtalálat a következőre: „nka logó”

Bővebben...

Tájékoztató választópolgároknak a 2018. évi országgyűlési képviselők választásához

Bővebben...

ELADÓ RECSKI INGATLANOK

Bővebben...

EMLÉKLAP a "Büszkeségpont" 1956-os emlékmű megvalósításáért

Bővebben...

Mátraderecskén megnyitott a benzinkút!

Bővebben...

A HUBO Sütőipari Kft. megnyitotta Cukrászdáját Recsken

Bővebben...

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága tájékoztatói

Bővebben...

A Recski Polgárőr Egyesület hirdetménye

Bővebben...

Települési Értéktár

Bővebben...

Bűnmegelőzési Hírlevél 2015. július

Bővebben...

Lakossági bűnmegelőzési hírlevél - 2015. február

Bővebben...

Hirdetmény a Recsk 056/1 hrsz-on lévő Antal-táró védetté nyilvánításáról

Bővebben...

Új Magyarország Fejlesztési Terv Belterületi utak korszerűsítése
Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 8.010.751.-Ft

Bővebben...

Egészségfejlesztési Iroda tájékoztatója
Parádfürdő

Bővebben...

Védelmi Bizottság Hírlevele
2013. december

Bővebben...

Az Egri Rendőrkapitányság illetékességéhez tartozó településeken szolgálatot teljesítő Körzeti Megbízottak irodai fogadóórái

Bővebben...


Képgaléria
Testvértelepülési kapcsolat
Csíkszentdomokos
2016. Március 15.
Ünnepi műsor

További képek >Modellező szakkör

Településünkön 1959 óta működik modellezőklub ill. szakkör. A modellezés technikai alapsportág világszínvonalú eredményekkel. Kitűnően fejleszti a kézügyességet, kreativitást, általános és specifikus műszaki érzéket, problémamegoldó képességet, esztétikai érzéket és a motoros képességet. Kortalan sport, 8-10 éves korban már elkezdhető és az életkorhoz, tehetséghez, igényekhez, lehetőségekhez választott kategóriával, azokat váltva nyújthatja az alkotás örömét.


Településünkön 1959 óta működik modellezőklub ill. szakkör.
A modellezés technikai alapsportág világszínvonalú eredményekkel. Kitűnően fejleszti a kézügyességet, kreativitást, általános és specifikus műszaki érzéket, problémamegoldó képességet, esztétikai érzéket és a motoros képességet. Kortalan sport, 8-10 éves korban már elkezdhető és az életkorhoz, tehetséghez, igényekhez, lehetőségekhez választott kategóriával, azokat váltva nyújthatja az alkotás örömét.
Recsken 1994 után bekövetkezett több éves szünet után 3 éve újra lelkes művelőkre talált ez a szép technikai sportág. A szakkör újraélesztése Vasas Zoltán testnevelő tanár (egykori modellező) nevéhez fűződik. A tanulók érdeklődése folyamatosan nő, így ma már hét korosztály is épít különböző kategóriájú gépeket.

A szakkör tagjai munkájukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy ez a szép technikai sporttevékenység elnyerje méltó rangját a többi hazai sportág között.

Az első évben a serdülő versenyeken indultak modellezőink, ahol a megyei és területi versenyeken értek el szép eredményeket, a következő évben pedig már az országos megmérettetésen is részt vettek.
Itt a kategóriájukban, egyéniben 4,6,9. helyezést, csapatban pedig 3. helyezést értek el, így a fejlődés és a lelkesedés is tovább erősödött.
Kiemelt jelentőséggel bír minden sportág esetében az országos bajnokság, hiszen az indulók nagy létszámával és eltérő felkészültségével itt rangsorolódnak a klubok és versenyezőik. A recski diákok itt is derekasan küzdenek és évről évre stabil eredményekkel zárják a nemzeti bajnokságot.
Versenyzőink 2002-2007 között az ország különböző részein megrendezett versenyeken 58 kupával gazdagították sportágunk gyűjteményét, és öregbítették iskolánk hírnevét.

Minden helyezés nagyon fontos, hiszen óriási munkaóra mennyiség szükséges a modelek elkészítéséhez, precíz beállításához. A versenyek izgalmát legyőzve higgadt módon lehet csak kiemelkedő eredményeket elérni, ezért a technikai felkészültség mellett a taktikai felkészítés egyre nagyobb jelentőséggel bír.
Eddig 6-szor került Recskre a magyar bajnoki cím: 5-ször egyéniben (Pócs Gábor F1G-2003, F1B-2004, Edvi Márk F1K-2004, Kiss Armand F1G-2007, Kovács Dániel F1R-2007), és a szakkör vezető nagy örömére 1-szer csapatban is (Edvi Márk, Hasznosi Máté, Lavocsán Bernadett F1K-2004).

A szakkörünk megalapította az egyköri szakkörvezető Fodor István tanár úr emlékére a Fodor István Emlékkupát, melyet minden évben a legeredményesebb Heves Megyei versenyzőnek adnak. Ez a vándorkupa immár 3 éve Recsken talált gazdára (2003,2004, 2007).

A recski DSE nagy gondot fordít az utánpótlás nevelésére. A középiskolások alkotta ifjúsági csapat mellett az általános iskolás tanulók serdülő csapatának létszáma is fokozatosan nő. Mivel ez a sportág igen költséges, így az anyagi támogatás meghatározó. Támogatóinak - Ngyközségi Önkormányzat Recsk, Általános Iskola Recsk bélapátfalvi Tometh Kft. és a recski versenyzők szülői gárdája - eztún is szeretnénk megköszönni pártfogásukat. 2007 nyarán modellező táborban gazdagították műszaki ismereteiket a helyi fiatalok. Az ötnapos munka eredményeként 13 repülő modell emelkedett a levegőbe, építőik nagy örömére. Az általános iskola vezetése és a szakkör vezetője egyaránt szeretne hagyományt teremteni a szünidei modell készítésből hiszen a vakáció alatt maradandó éleményekkel gazdagodnak a vállalkozó kedvű diákok és emellett fejlődik kézügyességük, a karakterjük és a motoros képességük egyaránt.

A Modellező Szakkör 2011. május 21-én részt vett a Fodor István Emlékverseny Heves Megyei Bajnokságán Besenyőtelken. Fotók a Képgalériában találhatóak.